|  Chilei túrák  |  Amazing Chile |  Amazing Brazil |  Amazing Bolivia |  Amazing Equador Rólunk  |  Postaláda  |  Kérdöiv  |  Helyfoglalás  |  Utazási szerzödés  |  Nyitólap
 
 
Chile ámulatba ejti a látogatót változatosságával, északi oldalán fekvö titokzatos sivatagjaival, s a Tóvidék gyönyörü hegyeivel és vulkánjaival. Ha érdekelnek az elsöosztályú bortúrák Santiago körül, a tengeri kajakozás a chilei fjordoknál, vagy a föld legmagányosabb lakatlan szigetét, a Húsvét-szigetet szeretnéd meglátogatni, vagy résztvennél az Antarctica-ra szervezett lenyügözö expedíción, ez a lélegzetelállító ország minden várakozásodat felülmúlja.
Úti program C1. Az Atacama csodái: 4 nap/3 éjszaka (egész évben)
Ár: 800 USD/fö-töl (csoportos utazás esetén).
Ez az oázis, a Chile északi részén fekvö Atacama-sivatag közepén található. Már i.e. 11000-böl is találtak itt életre utaló jelet és ma fö desztinációja a természeti szépségek, valamint régészeti romok után vágyakozó utazóknak. Egy mesebeli túra alkalmával a föld legszárazabb sivatagában találkozhatsz vicuńakkal, guanaco-kal és rózsaszín flamingókkal, amint összegyülnek az oázisokban, hogy szomjukat csillapítsák. A sivatagot körülvevö vulkánok is félelmetes hátteret képeznek ennek a látszólag zord tájnak. A 40 m magasra kilövelö hihetetlen gejzírek mellett számos pompás sziklaalakzatot fedezhetsz fel a túráinkon.
Atacama sivatok
Úti program C2. Santiago és Vińa del Mar: 5 nap/4 éjszaka (egész évben).
Ár: 500 USD/fö-töl (minimum 2 fö esetén)
Santiago de Chile a világ fövárosai küzül is kiemelkedik látványos elhelyezkedésével. A Csendes-óceán partjaitól 62 mérföldre fekvö várost keletröl az Andok hegyvonulatai uralják. A több, mint 5,5 millió lakosú várostól kb. félórás autóútra számos strand és síüdülö áll a pihenni és szórakozni vágyók rendelkezésére. Az 1541-ben alapított városba látogató túrista olyan egyedülálló képet kap a helyröl, ahol a 17. századbeli építészet remekeit és az élénk piacokat a hófödte hegyek foglalják keretbe. Vińa del Mar Chile luxus üdülövárosa. A helység csodálatos, pálmákkal és banánfákkal, szegélyezet utakkal büszkélkedhet, hatalmas fehér homokos strandokkal és számos ízletes tengeri halételekre specializálódott ínyenc éttermekkel.
Santiago borvidék
Úti program C3. Temuco / Puco: Tavak és az Araucanian vulkánok 4 nap/3 éjszaka (egész évben).
Ár: 800USD/fö-töl (minimum 2 fö esetén).
Temuco, a Chile lenyügözö Tóvidékére induló felfedezö túrák kiinduló pontja: dimbes-dombos, buja növényzetü zöld erdök és hófödte vulkánikus csúcsok vidéke. Temuco egyben az öslakosok, a Mapuche indiánok kultúrális központja. Böven adódik lehetöség a hegyi biciklizésre, a síelésre, a gyalogtúrákra és nem kevésbé a sziklamászásra. Chile nemzeti virága, a copihue ezen a területen is megtalálható. Nem messze Temuco-tól található a Conguillío Nemzeti Park, mely kiemelkedik kiváló sétaösvényeivel, erdeivel, havasi tavaival és mély kanyonjaival. A parkot a még mindig aktív Llaima vulkán uralja, mely legutóljára 1994-ben tört ki. A park szintén otthont ad a ritka és védett araucaria-nak (majomkenyérfa), mely 1000 évig is elélhet, öt század alatt éri el teljes méretét.
Pucón
Úti program C4. Túra Puerto Montt és Puerto Varas környékén:

Puero Montt a Los Lagos régió fövárosa és egyben kapu is a fjordok felé éppen úgy, mint a Lake Crossing Argentínában. Gyönyörü öbölre nyíló kilátása, friss tengeri halételeket kínáló éttermei, a misztikus Chiloé-szigetére vezetett túrái és nem utolsó sorban jó néhány nemzeti parkja Puerto Montt-ot mesés kiinduló ponttá teszik a Chile déli részre szervezett túrákhoz. A Llanquihue-tó partjain tündöklö Puerto Varas szintén igen népszerü célpontja a túristáknak. Fenséges kilátás nyílik innen a tóra, a méltóságteljes hófödte vullkánokra, valamint az oket körülvevö erdökre. Kipróbálhatják a másod- és negyedosztályú rafting túrát, a lovaglást, a vulkán mászást és a mülégyhorgászatot. A Puerto Montt-ba és a Puerto Varas-ba szervezett programok az alábbiakat tartalmazzák:
Déli tájak és nemzeti parkok: 4 nap/3 éjszaka (egész évben). Ár: 600 USD/fö-töl (minimum 2 fö esetén).
Rafting, kenuzás és kemping: 7 nap/6 éjszaka (január-március & november-december). Ár: 2000 USD/fö-töl (4-8 fö esetén).
Tengeri kajakozás át a chile-i fjordokon
: 7 nap/6 éjszaka (november-április). Ár: 1300 USD/fö-töl (4-10 fö esetén).
Tengeri kajakozás
Úti program C5. Dél-Chile: Puerto Natales, Punta Arenas, Tierra del Fuego & Ushuaia.

Puerto Natales kapu a világ néhány legcsodálatosabb természeti szépségéhez, úgymint a világhíres Torres Del Paine Nemzeti Park, a Gleccser Nemzeti Park, a Balmaceda és a Serrano gleccserek felé. Puerto Montt kikötojéböl indul a világ leghosszabb menetrendszerü kompjárata hetente egy alkalommal. A Santiagotól 3090 km-re található Punta Arenas, a világ legdélebbre fekvö szárazföldi városa és egyben a Magellán tartomány fövárosa. A vidék számos látnivalót tartogat az odaérkezö túrista számára, úgymint a Magellán-szorost, Cerro de la Cruz-t és a megannyi pingvin kolóniát. A Tierra del Fuego (Tüzföld) szigetvilágát északról a Magellán-szoros, nyugatról Chile, keletröl az Atlanti-óceán, délröl pedig a Beagle-csatorna és az Atlanti-óceán határolja. A Horn-sziget déli részén fekvö Cape Horn, az Atlanti- és a Csendes-óceán közti tájékozódási pontként funkcionál. A Drake-átjáró kettéválasztja Amerika és Antarktika kontinensét a Tüzföld szigetvilágánál. A világ legdélebbre fekvö városa (54ş46'S), Ushuaia, amellett, hogy pmpás kilátással büszkélkedik, a tartomány gyönyörü fövárosának címét viseli. A nappali órák száma a nyári 17,5 óra és a téli mindössze 7 óra között ingadozik. Ebben az elbüvölö régióban az alábbi túrákat ajánljuk:
Puerto Arenas/Puerto Natales: Patagónia és a gleccserek
4 nap/3 éjszaka (október-április). Ár: 700 USD/fö-töl (minimum 2 fö esetén).
Puerto Natales/Calafate/Puerto Natales: Gleccserek
3 nap/2 éjszaka (október-április). Ár: 650 USD fö-töl (minimum 2 fö esetén).
Punta Arenas/Puerto Natales/Torres Del Paine:
4 nap/3éjszaka (október-április). Ár: 850 USD/fö-töl (minimum 2 fö esetén).
Torres Del Paine Nemzeti Park: 4 nap/3 éjszaka (egész évben). Ár: 1400 USD/fö-töl (minimum 2 fö esetén).
Isla Magdalena - Penguin Sanctuary: (1 nap). Ár: 100 USD/fö-töl
San Rafael/Balmaceda gleccserek: 4 nap/3 éjszaka (szeptember-április). Ár: 1000 USD/fö-töl
Antarktika expedíció: 8 nap/7 éjszaka (december-február). Ár: egyénre szabott.
Punta Arenas - Ushuaia - Punta Arenas: Chile-i hajóutak: 8 nap/7 éjszaka (október-április). Ár: 1400 USD/fö-töl.

Antarktika expedíció
Úti program C6. Chile szigetei:
Chiloé, a Tuzföld után Dél-Amerika második legnagyobb szigete. Chiloé szigetét olyan különleges mitológiai alakzatok népesítik be, mint a Trauco, büvös tengeri teremtmények és szellem hajók, melyeket tengerbe veszett halászok navigáltak. A Húsvét-szigetek (Rapa Nui) Chile nyugati partjaitól 2300 mérföldre találhatók. A világ egyik legmisztikusabb és legelszigeteltebb lakatlan szigete. A Húsvét-szigeket csöppnyi területe (117 km˛), valamint figyelemre méltó elszigeteltsége teszi felejthetetlen deszitinációvá. Az egyik leghíresebb hely a szigeten a Rano Raraku, ahol 70 hatalmas köszobor (Moai) emelkedik ki a földböl. Ajánlott túráink:

Chiloé: 4 nap/3 éjszaka (egész évben).
Ár: 650 USD/fö-töl (minimum 2 fö esetén).
Rapa Nui kincsei: 5 nap/4 éjszaka (január-április). Ár: 550 USD/fö-töl (minimum 2 fö esetén).
Húsvét-szigetek (könnyubúvárkodás és túra): 5 nap/4 éjszaka (október-május). Ár: 900 USD/fö-töl (2-8 fö esetén).
Moai
Amennyiben más területek iránt is érdeklodnél (természetfotózás, síelés, sziklamászás, lovaglás) írjál az e-mail címünkre info@amazingperu.com
 
 

Copyright © 2003 Amazing Peru

Európai nyilvántartási iroda: 
9 Alma Road, Manchester M19 2FG, United Kingdom. 
   Email: info@amazingperu.com

Peru-i nyilvántartási iroda:
Jr José de Sucre, 1214 Huaraz, Ancash, Peru. 
Tel. 00 51 43 726526
Fax. 00 51 43 726158